Fennica.Net


Mediakortti

Tyrnävä: Historia, arkeologia
Fennica.Net: Tyrnävä: Tieteet: Historia, arkeologia

Pohjois-Pohjanmaa Koko maa Ylempään aiheeseen  Kaikki aakkosjärjestyksessä 
Isonvihan kurimuksessa

Suuri Pohjan sota oli vuosina 1700-1721. Osana sitä olivat isonvihan(vv.1714-1721)kärsimykset. Suomi oli vuosia venäläisten miehittämä. Oli raakuuksia ja julmuuksia. Paikoin venäläisten tavoite oli kansanmurha. Säätyläiset pakenivat Ruotsiin. Talonpoikaisväestö eli metsissä piilopirteissään.Suomi menetti niinä aikoina paljon väestöään.

Kuninkaallisista ryysyläisiksi

Sukututkimuksen tuloksia

Leikkitarinoita Tyrnävältä

Tyrnävän Leppijärvi toimi lasten leikkipaikkana aina vuosien 1953-1955 kuivaamiseensa saakka. Leppinevan kuivaaminen vei myös hillat soilta.Lasten leikeissä oli myös onnettomuuden vaarat. Tapaturma-alttiita ovat lapset.Ennen maaseudun lasten leikkalut tehtiin itse. Niihin löytyi materiaalia jo kotoa ja kotipihoilta. Mielikuvitus oli hyvä avu.Maaseudun... Jatkuu

Leppijärvi (Tyrnävä)

Kuvausta viime vuosisadan puolivälin järvien kuivauksesta Suomessa

Tolos-sepän tarina

Vanhaan aikaan talojen syrjäniityille ja takametsiin syntyi asuttamisen myötä kyliä. Jokivarsitalojen syrjämaita asutettiin usein siten, että syrjämaiden omistajasukuun kuuluvia muutti sinne. Tuleviin kasvaviin, nouseviin pieniin kyliin muutti myös omistajasuvun ulkopuolelta.

Tyrnävänjoki   Pohjois-Pohjanmaa Koko maa Ylempään aiheeseen

  Uutiset ja uutislähteet

Uutiset: Tiede  
Fennica.Net - Suomi Internetissä     http://www.Fennica.Net     Tietosuoja     (C) 2018 Fennica.Net.     Managed with Ascentia WebManager.